Verloskundige

Ik ben in 2003 afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam en heb de afgelopen 20 jaar veel gezien en meegemaakt. Ik heb gewerkt in reguliere en holistische praktijken in Amsterdam, Amstelveen, ‘s-Hertogenbosch, Culemborg, Lent en momenteel werk ik al weer vijf jaar bij praktijk Vivé Vrouw en Verloskunde, voorheen praktijk Anemoon. Met onze locaties in Son en Breugel en in Rosmalen werken we in een ruime cirkel van Eindhoven tot  ‘s-Hertogenbosch om mensen die onze manier van begeleiden prettig vinden te kunnen bereiken.

In al die jaren heb ik de wereld van de geboortezorg enorm zien veranderen; meer protocollen, meer ziekenhuisbevallingen, minder thuisbevallingen, vaker medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling, meer angst. Er wordt vaker gesproken in termen van risico’s dan in termen van vertrouwen. Gelukkig is er een gezonde tegenbeweging van mensen die zich er van bewust zijn dat alle onderzoeken en ingrepen een impact hebben op het natuurlijke verloop van een bevalling. Persoonlijk geef ik het liefste dit natuurlijke proces van bevallen alle ruimte en stimuleer ik het door middel van rust, warmte, verschillende houdingen en warm water, en onderbreek ik het zo min mogelijk door onderzoeken of ingrepen. Zogenaamde watchfull attendance. Daarbij geldt dat ik áls ik iets doe ik het alleen in overleg doe en alleen met instemming. Dit laat ik van het moment en van je wensen afhangen.

Het bijzondere vind ik dat als je hier tijd en ruimte aan geeft er zoveel moois ontstaat! Veel minder verwijzingen, veel minder complicaties, juist door minder te doen en wel aanwezig te zijn creëer je vertrouwen en rust en dat zie ik terug in onze cijfers. Het is ongelofelijk maar waar in Nederland het percentage thuisbevallingen op 14% ligt (en 86% in een geboortecentrum of ziekenhuis) is dat bij ons 84% thuis (en 16% poliklinisch). En dan heb ik het over laag risico bevallingen. (Even voor de goede orde: dus geen bevallingen met een medische indicatie die in het ziekenhuis horen en waarvan sommige collega verloskundigen soms denken dat ik of wij ‘alles’ thuis toestaan).

 

Ik heb me gespecialiseerd in badbevallingen en zogenaamde hands off bevallingen, oftewel: ik heb geleerd op mijn handen te zitten;-)

 

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over mijn werkwijze, stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

 

Wil je een (engelstalige) podcast luisteren over een geboorte waar ik (deels) aanwezig was?

Luister: https://open.spotify.com/episode/6ohNFcaa9UIDJ2ltEyyY37

 

Zelf ben ik moeder van twee kinderen van 9 en 12 jaar en woon ik al jaren met veel plezier in ‘s-Hertogenbosch.

 

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen en in het BIG-register met nummer 79058934503.