Verloskundige

Ik ben in 2003 afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam. Ik heb gewerkt in reguliere en holistische praktijken in Amsterdam, Amstelveen, ‘s-Hertogenbosch, Culemborg, Lent en momenteel werk ik al weer vier jaar in Son en Breugel. Met Son en Breugel als uitvalsbasis en met Rosmalen als dependance werken we in een ruime cirkel van Eindhoven tot ‘s-Hertogenbosch om mensen die onze manier van begeleiden prettig vinden te kunnen bereiken.

In de afgelopen jaren heb ik de wereld van de geboortezorg zien veranderen; meer protocollen, meer ziekenhuisbevallingen, minder thuisbevallingen, vaker medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling, meer angst. Gelukkig is er een gezonde tegenbeweging van mensen die zich er van bewust zijn dat alle onderzoeken en ingrepen een impact hebben op het natuurlijke verloop van een bevalling. Persoonlijk geef ik het liefste dit natuurlijke proces van bevallen alle ruimte en stimuleer ik het door middel van rust, warmte, verschillende houdingen en warm water, en onderbreek ik het zo min mogelijk door onderzoeken of ingrepen. Voor alles geldt dat ik het alleen in overleg doe en alleen met instemming. Ik laat het van het moment en van je wensen afhangen.

Ik heb me gespecialiseerd in badbevallingen en zogenaamde hands off bevallingen, oftewel: ik heb geleerd op mijn handen te zitten;-)

Daarnaast vind ik het in deze snelle tijd belangrijk om stil te staan bij een zwangerschap en een geboorte, het is iets wat je meestal maar één, soms een paar keer in je leven meemaakt. Het is uniek en zo bijzonder! Ruimte en tijd zijn daarom voor mij essentieel, zodat vertrouwen kan groeien. Vertrouwen in je lichaam, in je kind, je partner, de mensen om je heen.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over mijn werkwijze, stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

 

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen en in het BIG-register met nummer 79058934503.

Zelf ben ik moeder van twee kinderen en woon ik al jaren met veel plezier in ‘s-Hertogenbosch.