Verloskundige

Ik ben in 2003 afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam. Ik heb gewerkt in reguliere en holistische praktijken in Amsterdam, Amstelveen, ‘s-Hertogenbosch, Culemborg en momenteel werk ik in Son en Breugel. Vanuit Son en Breugel bedienen we ook de regio.

In de afgelopen jaren heb ik de wereld van de geboortezorg zien veranderen; meer protocollen, meer ziekenhuisbevallingen, minder thuisbevallingen, vaker medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling, meer angst.

In deze snelle tijd vind ik het belangrijk om stil te staan bij een zwangerschap en een geboorte, het is iets wat je meestal maar één, soms een paar keer in je leven meemaakt. Het is uniek en zo bijzonder! Ruimte en tijd zijn daarom voor mij essentieel, zodat vertrouwen kan groeien. Vertrouwen in je lichaam, in je kind, je partner, de mensen om je heen.

Het liefste geef ik het natuurlijke proces van bevallen alle ruimte en stimuleer ik het door middel van rust, warmte, verschillende houdingen en warm water, en onderbreek ik het zo min mogelijk door onderzoeken of ingrepen. Voor alles geldt dat ik het alleen in overleg doe en alleen met instemming. Ik laat het van het moment en van je wensen afhangen.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in badbevallingen en zogenaamde hands off bevallingen.

Zie je op tegen de bevalling? Zou je het er eens uitgebreider over willen hebben en zou je een paar tips en praktische handvatten willen krijgen die verder gaan dan ademhalingsoefeningen?  Boek dan een ‘peptalk’ en ervaar het verschil!

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen en in het BIG-register met nummer 79058934503.

Zelf ben ik moeder van twee kinderen en woon ik al jaren met veel plezier in ‘s-Hertogenbosch.